به طور کلی می توان گفت که ارتودنسی نمی تواند به سلامت بیمار در دوران بارداری آسیبی وارد کند. پس ارتودنسی و بارداری همزمان، با یکدیگر مغایرتی ندارند. اما بهتر است نکات مراقبتی این شرایط خاص را به خوبی رعایت کرد. در ادامه با بهترین متخصص ارتودنسی در تهران همراه باشید.
ملاحظات در ارتودنسی حین بارداری
بیشتر بخوانید... ارتودنسی نامرئی
مشکلات ارتودنسی حاملگی
در دوران بلوغ و در دوران بارداری هیرپلازی و یا همان بزرگ تر شدن لثه ها اتفاق می افتد. البته این بزرگ شدن لثه ها چند عامل سیستمیک و موضعی دارد که مهم ترین آن ها تغییرات هورمونی در طی بارداری است. وجود اجزای ارتودنسی در دهان به تنهایی موجب بروز بیماری های پریودنت یا لثه نمی شود، اما مواردی مثل هورمون های حاملگی و همین طور رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می تواند باعث بروز التهابات شود. بهتر است که صبر کنید تا دوران بارداری را بگذرانید و سپس اقدم به ارتودنسی دندان ها کنید. اما درصورتی که از بهداشت دهان و دندان خود مطمئن هستید، بارداری و ارتودنسی کردن دندان ها منافاتی باهم ندارند.
بیشتر بخوانید... ارتودنسی کودکان
تکنیک های ارتودنسی حاملگی
همانطور که می دانید، نیاز هر بیمار به دستگاه ها و تکنیک های ارتودنسی با توجه به شرایطی که دارد متفاوت است. ممکن است همه تجهیزات و تکنیک های ارتودنسی برای بیمار مناسب نباشند، اما به هر حال شیوه هایی وجود دارد که می توانند ارتودنسی را برای فرد بیمار ایمن تر و مناسب تر کنند.
استفاده از بریس های سنتی یکی از راه های وارد کردن فشار آرام به دندان هاست. بریس های سنتی به دندان ها فشار سریعی وارد نمی کنند و این امر باعث می شود فرد کمتر به بیماری های لثه و درد های استخوانی دچار شود. ارتودنسی های متحرک نامرئی هم برای افراد باردار گزینه مناسبی است؛ البته اگر بتوان ناهنجاری های فک و دندان فرد را با این بریس ها درمان کرد. این بریس ها چون قابلیت خارج شدن از دهان را دارند، انتخاب مناسبی برای افراد باردار هستند.