ازبهترین کلینیک دندانپزشکی، جهت معاینه وبررسی دندانهای خود نوبت آنلاین دریافت کنید.
یکی از زیباییهای انسان داشتن دندانهای سفید ودرخشان است، اما بعضی مواقع به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت بهداشت دهان و دندان لکهای رنگی بر روی دندان ایجاد میشوند و این زیبایی را از بین میبرند.
انواع لک دندان
لک خارجی: لک خارجی برروی قسمت خارجی دندان یا همان مینای دندان ایجاد میشود. این لکها بیشتر به رنگهای زرد و قهوهای دیده میشوند.
لک داخلی: لکهای داخلی بیشتردر قسمت داخلی وعاج دندان ایجاد میشوند و این نوع لکها نیز در اثرعوامل مختلفی ایجاد میشوند. عواملی چون ژنتیک، شکستگی و آسیب به دندان و استفاده از مواد دندانپزشکی نامناسب در ایجاد این لکها موثر هستند.
درمان
روکش یا ونیر کامپوزیت
باندینگ
جرم دندان و جرمگیری چیست؟
پلاکهای میکروبی که که در اثر عوامل مختلفی در دهان به وجود میآیند با بزاق دهان ترکیب شده و روی دندانها میچسبند و ایجاد لک و ظاهری نازیبا در دندان میکنند. جرم دندان با نخدندان و مسواک از بین نمیرود بلکه باید به دندانپزشکی مراجعه کرد. برای از بین بردن این جرم و لکهای دندانی از جرمگیری استفاده میشود. جرمگیری درواقع یعنی پاکسازی سطح دندان و از بین بردن زبری آن که با استفاده از دستگاههای اولتراسونیک انجام میشود.
آیا جرمگیری مینای دندان را از بین میبرد؟
یک باور غلط که در بین مردم شایع شده است این است که جرمگیری باعث آسیب به مینای دندان میشود. این در حالی است که جرم و پلاک موجود روی دندان کمکم باعث از بین رفتن دندان و حتی تحلیل لثه میشوند و محلی برای تجمع میکروبها میشوند.
حساس شدن دندانها پس از جرمگیری
بعد از جرمگیری دندانها حساس شده که این یک روند طبیعی است. بعد از جرمگیری به علت این که لایهای از جرم و رسوب را از روی دندان برداشتهایم ریشه دندان بیشتر نمایان میشود و ارتباط بیشتری با محیط پیدا میکند. که پس از مدتی این حساسیت از بین میرود.
آیا جرمگیری باعث لق شدن دندان میشود؟
یکی دیگراز باورهای اشتباه در مورد جرمگیری لق شدن دندانها است. در واقع قبل از جرمگیری دندان لق بوده است چرا که این جرم بوده که باعث شده لق شدن دندان را متوجه نشویم. در اثر تجمع جرم روی دندان به مرور زمان استخوان نگهدارنده دندان تحلیل رفته و در طی عمل جرمگیری با برداشتن جرم و پلاک روی دندان این مسئله نمایان میشود و باعث لق شدن دندان میشود.